NEDLADDNINGSBARA FILER

 

Blogg och nyhetsbrev

Vi vill erbjuda våra privatkonsumenter, företag och återförsäljare information om befintliga material samt nyheter. På bloggen ger vi både goda råd och djupare information om våra produkter!

JUNI/ 2020

 
hangö försäljning nyhetsbrev.jpg

Antiikkikesäkauppa Billnäsissä. Talo täynnä antiikkia ja taidetta!

Till salu unik restaurerad lägenhet i kulturhistorisk byggnad vid Hangö torg. Byggår 1897, arkitekt Lars Sonck. 

MAJ/ 2020

 
Antiikkikesäkauppa_Billnäs_2020.jpg

Antiikkikesäkauppa Billnäsissä. Talo täynnä antiikkia ja taidetta!

22.6.-31.7.2020

 

Avoinna:

Maanantai - Perjantai 11-18

Lauantai - Sunnuntai 11-15

 

Mukana:

Occasion, Schulmanin Taideliike, Thomas Schulman Antiques, Antiikki Minna, Galerie Donner, Antik Lindberg ja Risto Nevalainen

Ny medlem i Ohm familjen

Den nya Ohm Pendel Outdoor är klassificerad för utomhusbruk. Armaturen är försedd med gummikabel och finns som vit och svart med E27 sockel. Armaturen kommer till försäljning strax efter midsommar.

Ohm_Pendant_Outdoor_By_Ifö_Electric,_D
Edited_banner_nyhetsbrev_5_2020_linoljef

Ny färgkarta från Allbäck linoljefärger!

44 nya kulörer du enkelt blandar själv av standardkulörena.Välkommen att bekanta dig med de uppmålade färgproven i butiken i Billnäs. För målningsprojekt går Allbäcks linoljefärg att beställa enligt NCS-kulörer.

 

Bläddra linoljefärger här

Blandade kulörerna här

APRIL/ 2020

 

Vårens underhållsarbeten - Fönster

Linoljemålade fönster är enkla att underhålla med Allbäck linoljevax. Matta ytor blir som nya och vaxet förhindrar inte framtida målningsarbeten. Tvätta, torka ytan och vaxa - så enkelt är det! Använd klart vax för kulörta bågar och vitt vax för de vita bågarna.

 

Vitt vax här

Klart vax här

Specialbeslag

Byggnadsapoteket säljer Mikola från 1768, flyttad till Billnäs bruk 2001. Byggnaden är unik med bibehållen karolinsk rumsindelning, med 6 nymurade kakelugnar från 1820-1910, en kökspis samt en plåtugn. I byggnaden finns många intressanta byggnadsdetaljer bevarade. Husets på ca 245 m2 värms med jordvärme och i köpet ingår ett uthus på va 45 m2, vinterbonat, byggt i stock. Tomt ca 3000 m2. Husen kan användas både som bostad och för näringsverksamhet.  

 

Tag kontakt med Anette Ringbom

[email protected]

0405462887

MARS/ 2020

 

Målningssäsongen börjar!

Rådgivning på plats i Billnäs på fredagar och lördagar. För större mängder – Förhandsbeställ nu!

 

Beställ Allbäck linoljefärger här.

Kokfärger för trähus kan du köpa här.

Specialbeslag

Vi tillverkar byggnadsbeslag i mässing och stål på beställning, även i mindre mängder.  Beslag i gamla modeller eller i nytillverkning. All vår produktion sker ansvarfsullt och hållbart i Europa. Vi har tillverkat nya pilspetsar till Helsingfors Reallyceum.

Nyhet i prisbelönta
Ohm serien!

Vit eller svart pendelarmatur med textilkabel som passar till alla utrymmen.IP44 kapslingsklass möjliggör användning fuktiga utrymmen och utomhus. 

 

Nyheterna hittar du från Byggnadsapotekets webbshop 25.3 eller på Ifö electrics webbsida.

Förverkliga dina inredningsdrömmar!

Byggnadsapoteket Tjänster Ab tillverkar köks- och biblioteksinredningar på beställning. Platsbyggen utöver standardmått, planeringsservice, hantverksmässig produktion i Billnäs. 

 

Tag kontakt med Anette Ringbom

[email protected]

0405462887

 

FEBRUARI/ 2020

 

Näver - Björkens underverk

Näver som är björkens bark, har många användningsområden inom byggande, där den skyddar mot fukt och röta. Då den inte utsätts för solljus kan den hålla i hundratals år. När nävern torkat efter skörd, blir den aldrig våt igen. Ytan kan bli blöt, men dess inre blir aldrig vått. Näver är det mest natruliga vattenisolerande materialet, som inte ruttnar då den innehåller naturliga vaxer och korkämnet suberin, som skyddar mot bakterie- och svampangrepp. Används för taktäckning, isolering mellan betong, sten och trä mm.

 

Förnybar, inhemsk, hållbar och producerad utan belastande produktionsmetoder. 

Byggnadsapotekets näver kommer från mellersta Finland och skördas i början av juni. En del av björkarna fälls och används som björkvirke, medan andra får stå kvar och växa ny näver. 

 

Byggnadsapotekets näver är så gott som kvistfri (mindre än 10% kvisthål) och lämpar sig utmärkt för hantverk; knivar, väskor, möbler, väggmaterial, rep, skor etc. 

Nävern säljs torkad, styckevis i blad om 50x50 cm, eller i buntar om 12,5 m2. För större mängder är du välkommen att be om offert.

Segula Lighting LED ljuskällor

Segulas LED ljuskällor finns nu också i Finland via Byggnadsapoteket. Segula lamporna är i en klass för sig:

 

  • Mycket hög kvalitet

  • Högt färgåtergivningsvärde (CRI). En del modeller upp till 95.

  • Ljustemperaturen ändrar då man dimrar ner ljuset som på en riktig glödlampa (vissa modeller).

  • Kompatibla med de flesta dimmers

  • Fantastisk design. Segulas patenterade soft filament teknologi möjliggör helt nya former för ljuskällor.

 

Segulas LED lampor passar i offentliga utrymmen, restauranger, hotell och hem.

 

Nyheter för 2020 hittar du här.

segula-2018-usa.jpg

JANUARI/ 2020

 

Ändringar i öppethållningstiderna

Då efterfrågan från bygg- och planeringsbyråer har ökat öppnar vi nu en timme tidigare, klockan 8, på vardagarna.

 

Våra nya öppethållningstider är:

Beställningar och leveranser:

Måndag - Fredag 8-16

​Billnäs showroom (öppet även för konsumenter):

Fredag 9-17, Lördag 10-14

Ohm belysningsarmaturer

Anrika svenska företaget Ifö Electric har lanserat en ny serie belysningsarmaturer, Ohm som är designad av Kauppi & Kauppi. Ohm serien innehåller modeller för både inom- och utomhusbruk, för installationer i tak och på väggar samt bordsarmaturer. Speciell vikt har lagts på kvalitet, enkelhet i installation och underhåll.

 

Läs mer om Ohm serien på Ifös hemsidor: http://www.ifoelectric.com/ohm.html

Ohm serien har fått stor uppmärksamhet i designkretsar. Läs mer om detta på Kauppi & Kauppis sidor: https://www.kauppikauppi.se/ohm

_OHM_By Ifo Electric_Design Kauppi & Kau
Opus_spegel 2_svart.jpg

Ifö Electrics armaturer

Ifö Electrics armaturer tillverkas i Sverige, enbart i porslin och glas som inte ändrar med tiden. Man prioriterar hållbarhet i både design och användning, samt lägger stor vikt vid enkel och snabb installation. Företaget tillhandahåller reservdelar under lång tid. 

Du kan till exempel köpa glaskupor till modeller som lanserats över 50 år sedan eller enkelt byta ut en E27 lamphållare mot en ledmodul. Alla LED modulerna är utbytbara i motsats till många konkurrerande armaturer som är tillverkade av plast.

Om Byggnadsapoteket och våra produkter

Byggnadsapoteket är en grossist och tillverkare av produkter för hållbart byggande. Vi startade vår verksamhet över 20 år sedan då vi som den första i Finland öppnade en Reservdelsbank inom byggande. Sedan dess har Byggnadsapoteket varit ledare i branschen gällande information och material för traditionellt och hållbart byggande. Till Byggnadsapotekets referenser hör bland annat Finlandiahuset, Nationalteatern i Helsingfors, otaliga museiskyddade byggnader runt om i landet, hundratals husbolag samt oräkneliga nybyggen och restaureringsobjekt. Idag saluför vi över 7500 produkter och har egen tillverkning av beslag, ventilationsprodukter, smide samt måttbeställda snickeriprodukter.

 

Till våra agenturer hör bl.a. AAGE Vent friskluftsventiler, Ifö Electric armaturer, Allbäcks lösningsmedelsfria linoljeprodukter, Randers äkta taktegel, Falu rödfärg, Segula LED ljuskällor, Skånska ljusfabriken, Byggnadsapotekets näver, Billsmide handsmidda produkter, Musta Lintu handgjorda kakel, Wire&Mire handgjorda kakel, Sprakareds emaljskyltar, Spotheater verktyg,  Zikon linsnören för tätning.